MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


15 Nisan 2013 Pazartesi

RUŞEYMLİ KURABİYE ( ETİ BURÇAK TADINDA )


 Övünmek gibi olmasın hem çok marifetli , hemde çok tatlı komşularım var. Onların sayesinde evimi her geçen gün dahada sevdiğimi sık sık söylüyorum zaten . Bu tatlı insanlardan birtaneside çoook sevdiğim Ömürcüğüm =) . Geceleri ekmek pişiren,yeni tarifler deneyen Ömür en son ruşeymli kurabiyesiyle haftaya damgasını vurdu . Benimde klasikler arasına girecek bir kurabiye tarifim oldu.Bu tarifin en güzel özellüği tadının ve kıvamın tam burçak bisküvüsü tadında olması. Aynı zamanda ruşeym tabiki epeyde faydalı bir şey . Eeee peki nedir ruşeym diyenler için .

Buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sonucunda 1 tonundan sadece 1 kilogram elde edilen ve E vitamini bakımından zengin olduğu belirtilen ”ruşeym” (wheat germ) Buğdayın özü demek. Bu bilinen Buğday taneciğinin en tepesindeki cücüktür. Buğdayın iç bölümünden oluşur. Tepesindeki o küçücük hayat kaynağı, Bitki oluşmasını sağlayan rüşeym’dir.
Buğday ruşeymi, tanenin filizlendiği bölgedir. Muhteviyatında yüksek miktarda A,E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunmaktadır.Aktarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz . Ayrıca ekmeklerde , yoğurda karıştırarak yada salataların üzerine serperek kullanabilirsiniz.

İşte böyle bu faydalı , sağlıklı aynı zamanda lezzetli kurabiyenin tarifi de şöyle =)
Malzemeler :
90 gr tereyağı - oda sıcaklığında -
100 gr esmer şeker
1 yumurta
20 gr rendelenmiş hindistan cevizi
25 gr ruşeym
200 gr tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Fırını 180 dereceye ayarlayın.tereyağı ve şekeri mikserle çırptıktan sonra yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra karışıma diğer kuru malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Hamurdan tatlı kaşığı büyüklüğünden parçalar kopartarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsinize dizin. Çatalla üzerine bastırarak yassılaştırın. 12 dakika kadar kızarıncaya dek pişirin ve ızgara teli üzerinde soğutun . Dilerseniz kavanozlarda uzun süre kurabiyelerinizi saklayabilirsiniz. Afiyet, bal, şeker , sağlık olsun .



2 yorum:

  1. Aslıcım merhaba etkinlik için kontenjan doldu duyuruda katılımcılar yazıyor mekandan dolayı sayı 7 kişi ile sınırlandı ama etkinlikler devam edecek facebookta Ankaralı yemek blogları diye grup vae ayrıca ebrununmutfagindan diye beni aratırsan eklerim seni etkinliklerden haberin olur mayıs ayı içerisinde bir buluşma veya fabrika gezisi planlıyoruz ebrununmutfagindan facebook ve twitterdan bana ulaşabilirsin

    YanıtlaSil
  2. canım nefis görünüyor bu kurabiyeyi ilk fırsatta deniycem...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..