MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


29 Ağustos 2012 Çarşamba

AKYAKA İLE BAŞLAYAN YOLCULUK



VARAN 1
Aslında geç mi kaldım yazmı bitti derken yine de bu doğa harikalarını sizlerle paylaşmak istedim. Belki de aranızda hala tatil yapmak için bir yerler arayanlar vardır. Biz en son Kuşadası'nda oğluşumuzu ananeye ve süper dedemize sattıktan sonra ( ki o zevkle kabul etti ) arabamıza atlayıp rotamızı Göcek' e çevirmiştik ki kendimizi Gökova Körfezinin o müthiş güzelliği Akyaka 'da bulduk. Denizin güzelliğini,temizliğini,doğanın etrafa yaydığı huzuru size anlatamam. Sabahleyin ortalarda kimse yokken iskelenin hemen başında Filika Otel 'in sahibi karşıladı bizi.
Filika Otel
 Etrafa hayran hayran bakarken dönüş yolunda mutlaka burada kalmalıyız diye düşünerek oteli gezdik. Oldukça temiz ve şirin bir otel. Sahibi de oldukça misafirperver. Daha sonra bize yüzmemiz için Çınar Koyu nu tavsiye etti. Sanırım hayatımda girdiğim en güzel denizdi. Akyaka'da her türlü av yasağı var . Olta balıkçılığı bile yasak. Bu yüzden deniz hala canlı. Su altı kameranız varsa mutlaka götürün, yada deniz gözlüğü ile dalış yapıp, tadını çıkarın.
Denize Karışan tatlı su ve donan ben =)

 Koya buzz gibi bir tatlı su karışıyor. Ben bir cesaret suya girip, biraz yüzdükten sonra Çınar Kafe' de oldukça makul bir fiyata harika bir kahvaltı yaptık.
Çınar Kafe'de sıcak bazlamalı kahvaltı
s


Burası da tüm koya nazır Allah sahibine bağışlasın dediğimiz türden bir evcik
Genelde Akyaka rüzgar alan bir yermiş. Bu yüzden Kite  Board yapılıyormuş. Sabah saatleri olduğundan mı bizim şansımızdan mı bilmem hava rüzgarsız, deniz dümdüzdü. Size bir tavsiye eğer tatil için bu müthiş güzelliği seçecekseniz yada uğrayacaksanız kesinlikle hafta içini tercih edin . Biz tatil dönüşü pazar günü tekrar uğradığımızda adım atacak yer yoktu ve maalesef sözüm ona her türlü ateş yakmak yasaktır yazılarının altında mangallar kurulmuştu.

6 yorum:

  1. Akyaka'ya bayılırım. O evlerin güzelliği mesteder beni. Zamanında bakir bir yerken aslında mimar olmayan Nail Çakırhan gelip orada memleketi Ula tarzı bir ev yapmış, o ev Ağa Han mimari ödülünü alınca şairler, yazarlar, ressamlar Akyaka'ya gelip aynı tarz evler yapmışlar. İyi ki de yapmışlar, bence Türkiye'nin en güzel yarleşim yerlerinden biri olmuş. Bize de arada gidip keyfini çıkarmak kalmış:) Sefan olsun canım, devamı tez zamanda gelsin:))

    YanıtlaSil
  2. Mest olunmayacak gibi değil gerçekten. Evler o kadar güzel yapılmış ki hiç rahatsız etmiyor gözünüzü. Beldenin koruma altına alınmış olması da sevindirici. Umarım hep böyle kalır.

    YanıtlaSil
  3. paylaşımlarınız çok hoşuma gitti.tatil anılarını dinlemek hep hoşuma gider zaten e bir de mutfak konusunda da güzel paylaşımlarınız olunca takibe aldım blogunuzu hemen:)
    sevgiler:)

    http://hrklrdyrm.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EYLÜL .. Beğenilerin için teşekkürler. Bende birazdan sana konuk olacağım.

      Sil
  4. canım iyiki yayınladın resimleri içim açıldı malum daha 10 gun var tatile çıkmama..yaz bitiyor biz tatile gidiyoruz ..bu sene kısmet böyleymiş:))annemle babamda gökovaya gitmişlerdi anlata anlata bitirememişlerdi..ama onlardan cok foto goremedım tabı bizim gibi çekme alıskanlıkları yok :))senin resimlerin içimi açtı tatlım:)çok ama çok güzel yerler hele deniz cam gibi ne kadar güzell..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim oralarda her yer cennet valla.. Eğer gitmeyi düşünürseniz kesinlikle tavsiye ederim. Yarında Göcek!te kaldığımız yeri ve Marmaris Bördübet Koyun daki Golden Key Oteli yazacağım . Mutlaka incele beğenirsin .

      Sil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..