MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


29 Mayıs 2012 Salı

PUF BÖREĞİ

Puf böreği hem kahvaltılarınızda hemde çay saatlerinde masanızda  yer alabilecek bir börek . Özellikle minik boyutlarda olduğu için sohbet esnasında bir bakmışsınız koca tabak bomboş kalmış. Ben tarifin yarısını kıymalı yarısını da peynirli olarak hazırladım .Sizde isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz .Ama bence en çok peynir ve kıyma yakışıyor.

Hamur  İçin Malzemeler :                      Kıymalı Harc :                        Peynirli  Harc :
500 gr un                                              250 gr kıyma                         250 gr yarım yağlı beyaz peynir
1/ 2 çay bardağı sıvı yağ                         1 orta boy soğan                    ince kıyılmış maydanoz
1/2 çay bardağı süt                                Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz

Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun .Hamuru 3 pazı haline getirip üzerini örterek bir köşede dinlendirin . Daha küçük boyutlarda hamuru açmak daha kolay olacağı için daha çok parçaya da bölebilirsiniz .

Kıymalı harc için soğanları ince ince doğrayın . Çok az sıvı yağ ile kıymayla birlikte kavurun .Az yağ kullanmanızı tavsiye ederim .Çünkü böreklerde yağda kızaracağı için iç malzemesinde ne kadar az yağ kullanırsak o kadar iyi olur.

Peynirli harc içinde peyniri parçalayıp  kıyılmış maydanozla karıştırıyoruz . Eğer peyniriniz çok yağlı olursa kızarırken eriyip akabiliyor yada böreğin içinde kayboluyor. Bu yüzden ben az yağlı sert bir peynir tercih ediyorum .

İç malzemelerinizi de hazırladıktan sonra hamurunuzu unlanmış tezgahta açın. Hamurunuza belli aralıklarla iç malzemenizi koyun ve bir bardakla kesip yarım ay şeklinde kapatın . Yada hamurunuzu önceden bıçakla veya  bardakla kesip sonra iç malzemelerinizi koyup dilediğiniz şekilde kapatabilirsiniz . Hangisi kolayınıza gelirse o yöntemi tercih edebilirsiniz . Hazırladığınız börekleri unladığınız bir tepsiye dizin .

Kızartmak için derin ve geniş bir tava kullanın ve böreklerinizi kızgın yağda kızartın . Fazla yağını almak için havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alarak servis yapın .

1 yorum:

  1. merhabalaar:)
    ne hoş,ne cici bir sayfa bu böyle..:)
    samimiyetiniz ve harika paylaşımlarınız ile süslediğiniz sayfanıza bayıldımm..
    takipçinizim müsadenizle..
    ben de sizi bekliyorum sayfama,arzularsanız elbette.
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..