MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


8 Mayıs 2012 Salı

CEVİZLİ MOCHA PASTA


Paylaşıcağım bu tarif yabancı bir kitapdan denendi ve geçer not aldı =) kesinlikle çok farklı ve lezzetli ..Mutlaka denemelisiniz..Tarifte cup ölçüsü kullanılmış ; fakat elinde tsp ,tbsp ( bunlar çay ve yemek kaşığı ) ve cup ölçüleri olmayanlar için ben gr olarakta yazacağım..İlerleyen zamanlarda sizlere mutfak ölçüleri ile ilgili ayrıntılı bir yazı hazırlayacağım..

Malzemeler :
Hamur için :
2 cup ceviz ( 200 gr )
2 tbsp un ( 2 yemek kaşığı = yaklaşık 35 gr )
2 1/2 tsp ( 2 buçuk çay kaşığı = 10 gr = 1 pk ) kabartma tozu
3/4 cup ( 150 gr) şeker
4 yumurta
Mocha krema için :
1 çay kaşığı nescafee yi 1 cup krema ( 1 paket ) , 1/3 cup şeker ( 40 gr ),1/6 cup kakao (15gr ) ve yarım çay kaşığı vanilya ile karıştırıp mixer ile çırpın.

Yapılışı :
Fırınınızı önceden 175 C ye ayarlayın.ve yaklaşık 22  cm lik kalıbınızı yağlayıp unlayın.
Cevizleri fırında 5- 10 dak yada altın rengi oluncaya kadar tavada kavurun ve un ve kabartma tozu ile birlikte bleander dan geçirin.yumurta ve şekeri iyice çırpın .Yumurtalı karışıma cevizli karışımı ekleyerek kek hamurunuzu hazır hale getirin . yaklaşık 20 - 25 dak. pişirin. kekiniz soğuduktan sonra 2 ye ayırın ve hazırladığınız kremayla arasını ve üzerini kaplayın.
Kek o kadar lezzetli ki 2 ye bölmeden kremasız yanında dondurmayla da ikram edebilirsiniz . afiyet olsun.

1 yorum:

  1. en kısa zamanda yapıcam emin ol:)) harika görünüyor:)))

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..